Astăzi, 11 decembrie 2024, la sediul Hidroelectrica, a fost semnat Memorandumul de Colaborare între HIDROELECTRICA, liderul național în producția de energie verde din surse regenerabile și Universitatea Tehnică de Construcții București, una dintre cele mai prestigioase instituții tehnice de învățământ superior.
Memorandumul a fost semnat de Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica și de Radu Sorin Văcăreanu, rectorul Universitatea Tehnică de Construcții București.
Parteneriatul are ca scop principal crearea unui cadru de cooperare pentru dezvoltarea proiectelor comune în domeniul cercetării și dezvoltării, promovării tinerilor, perfecționării activității didactice și formarea profesională a resursei umane, tehnologiilor inovative și sustenabilității energetice.
„Împreună cu Universitatea Tehnică de Construcții din București vom construi un cadru favorabil colaborării între mediul academic și cel profesional, iar impactul acestui parteneriat se va resimți nu doar în îmbunătățirea performanței Hidroelectrica, dar și în dezvoltarea unui ecosistem sustenabil de cercetare și inovare. Suntem convinși că aceasta este o colaborare pentru viitorul energiei din România și în formarea unei noi generații de specialiști pregătiți pentru provocările industriei energetice globale.” a declarat Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica.
Unul dintre obiectivele prioritare ale parteneriatului este facilitarea accesului studenților la mediul real de lucru din sectorul energetic. Studenții vor avea oportunitatea să se implice în proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul hidroenergiei, ingineriei energetice și să participe la stagii de practică în cadrul Hidroelectrica. Memorandumul prevede, de asemenea, programe de internship, burse de studii pentru studenți și schimburi de experiență și workshopuri tehnice. De asemenea se vor organiza sesiuni de training și specializare pentru inginerii Hidroelectrica susținute de către cadrele didactice din Universitatea Tehnică de Construcții București.
Hidroelectrica își reafirmă astfel angajamentul față de educație și sustenabilitate, dorindu-și să contribuie la pregătirea viitoarelor generații de ingineri și specialiști în domeniul energiei verzi.