Conferința Internațională de Neurofeedback Aplicat (ACAN) are loc pentru prima dată în România în perioada 7-8 iunie 2024 la Hotel Caro din București

mai 29, 2024
  • Neurofeedback România, singurul furnizor de cursuri de Neurofeedback ILF din țară organizează, în parteneriat cu BEEMedic, a doua ediție a Conferinței Internaționale de Neurofeedback Aplicat (ACAN);
  • Pentru prima oară în România, evenimentul se adresează tuturor specialiștilor din domeniul medical sau din domenii conexe, interesați să afle despre eficiența Neurofeedback-ului în problemele de dereglare a funcțiilor creierului;
  • La eveniment va fi prezent, prin intervenție online, Dr. Siegfried Othmer de la Institutul EEG Info din Los Angeles, co-fondatorul Metodei ILF (Infra Low Frequency) Neurofeedback, cunoscută și sub denumirea de Metoda Othmer, metodă ultraperformantă de neurofeedback;
  • Conferința va avea două secțiuni, una dedicată vorbitorilor de limba engleză și una dedicată vorbitorilor de limba română. Practicienii români beneficiază de o reducere de 50% a taxei de participare.

„Ne bucurăm că anul acesta, România este pentru prima oară gazda unui eveniment de o asemenea amploare. Neurofeedback-ul este un domeniu tânăr în țara noastră, ale cărui beneficii abia acum sunt descoperite de către practicieni. Intenția noastră, ca organizație leader în România, este de a face accesibilă această formă de terapie în toata țara. Din 2019 organizăm cursuri de specialitate, de baza și avansate, programe de supervizare și de certificare în Neurofeedback. Prin organizarea ACAN, ne dorim să prezentăm o imagine de ansamblu și cuprinzătoare a cercetării moderne în domeniul neurofeedback-ului și a practicii clinice zilnice. Este o oportunitate minunată pentru experți și novici deopotrivă de a explora și aprofunda căile pentru optimizarea sănătății creierului”, spune Florentina Alden, co-fondator Neurofeedback România.

A doua ediție ACAN promite să fie un eveniment vizionar, care va aborda traiectoria neurofeedback-ului din trecut și până în prezent și va evidenția impactul evoluției terapiei Neurofeedback în ceea ce privește îmbunătățirea cognitivă și tehnicile terapeutice.

Pe agenda evenimentului se numără teme precum: analiza creierului prin brain mapping, stimularea pulsului transcranian și neurofeedback, impactul neurofeedbackului la pacienții cu epilepsie, combinarea metodelor de neurofeedback și neuromodulare prin lumină sau efectele terapeutice ale consumului de ayahuasca.

Participanții vor avea ocazia să ia parte la prezentări inspiraționale și grupuri de discuții, precum și ateliere practice de Neurofeedback susținute de experți renumiți. Printre speakerii de anul acesta se numără: Dr. rer. nat. Meike Wiedemann; Olga Kara, PhD; Dr. Horst Schneider; Saghar Vosough, Shemaila Saleem, MD, PhD; Dr. Henning Laugesen; Dr. Victoria Ibric, Dr. Roxana Toma, Dr. Cătălina Ciubotărescu, Dr. Roxana Sasu, Daniela Niță PhD și Florentina Alden, co-fondator Neurofeedback România.

Invitatul special este chiar Siegfried Othmer, co-fondatorul Metodei Othmer, metodă ultraperformantă de neurofeedback, care va intra în dialog online cu participanții.

De asemenea, Dr. Roxana Sasu, medic român stabilit în SUA, care a lucrat împreună cu soții Othmer la dezvoltarea metodei de Neurofeedback ILF, va avea două intervenții speciale în cadrul evenimentului.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro