Reuniune de lucru a premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanți ai Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER)

ianuarie 17, 2024

Premierul Marcel Ciolacu: Imi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar impreună vom găsi soluții pentru implementarea investițiilor și creșterea economiei romanești
Stabilitatea guvernamentală și fiscală, susținerea investițiilor publice și atragerea unui volum cat mai consistent de fonduri europene au fost principalele teme ale reuniunii de lucru a premierului Marcel Ciolacu și membri ai Guvernului cu reprezentanții Camerei Franceze de Comerț și Industrie in Romania.
Imi doresc un dialog permanent cu mediul de afaceri pentru că doar impreună, prin consultare, vom găsi cele mai bune soluții care să ducă la implementarea proiectelor de investiții și creșterea economiei romanești, estimată la 3,5% in acest an. In bugetul pentru 2024 am prevăzut un nivel record de investiții publice, de aproximativ 7% din Produsul Intern Brut. Impreună cu măsurile de combatere a evaziunii fiscale, de reducere a cheltuielilor publice și a deficitului bugetar asigurăm echilibrul bugetar al Romaniei. La nivelul Guvernului, nu avem in vedere noi taxe și impozite in acest an, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
Guvernul Romaniei va continua demersurile de pregătire, pe toate palierele, pentru aderarea Romaniei la OCDE, proces ce aduce beneficii mediului de afaceri, prin preluarea practicilor economiilor dezvoltate, a menționat șeful Executivului.
La intalnirea de la Palatul Victoria, reprezentanții Guvernului și cei ai Camerei Franceze de Comerț și Industrie in Romania (CCIFER) au discutat despre finanțările europene și naționale disponibile pentru proiecte din infrastructura de transport, energie și reabilitare termică a clădirilor, despre continuarea digitalizării ANAF și fiscalitate.
De asemenea, au fost aduse in discuție aspecte legate de piața muncii și educație, factori importanți pentru creșterea competitivității. Prim-ministrul a precizat, in acest context, că pentru dezvoltarea invățămantului dual există 1 miliard de lei finanțare disponibilă din fonduri europene și naționale, iar legislația a fost adaptată astfel incat elevii de liceu dual să aibă șansa să-și continue pregătirea in invățămantul superior in sistem dual, pe rută completă.
Vicepreședintele CCIFER Adela Jansen, a apreciat deschiderea și dialogul cu prim-ministrul și membrii Guvernului. Franța este al treilea investitor străin in Romania. Investițiile s-au dublat in ultimii cinci ani, iar numărul locurilor de muncă directe create de companiile franceze in Romania a ajuns la 125.000. Suntem un partener de discuție serios și determinat să contribuie la proiecte majore de dezvoltare, a afirmat vicepreședintele CCIFER.
La reuniunea de lucru cu investitorii francezi, alături de premierul Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.


Sursa: Guvernul României

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro