Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice implementate până în acest moment au produs peste 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate”  
  • Panourile acoperă o suprafață totală de 3.200 mp;
  • Centralele fotovoltaice cu o putere cumulată de 416 kWp produc anual 487 MWh;
  • Proiectele echivalează cu o reducere a costurilor cu energia de peste 90.000 euro pe an;
  • Emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 160 de tone pe an iar deșeurile radioactive cu 1,4 kg pe an;
  • Restart Energy a finalizat până în prezent peste 120 de proiecte fotovoltaice si peste 50 MW instalati care au capacitatea de a produce 20,54 GWh și cu ajutorul carora au fost evitate 13.209 kg emisii de CO2.
 

 Restart Energy a finalizat construcția și instalarea a două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro. Investiția beneficiarului va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile.

 

Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp și au fost instalate pe acoperișul a două hale industriale aparținând beneficiarului, situate în Pitești, județul Argeș, respectiv comuna Budești, județul Vâlcea.

 

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafață totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60%, din necesarul energetic al companiei.

 

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deșeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

 

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât și creditele de carbon, pot fi vândute intern prin market place-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent și securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon și îmbunătățirii politicilor ESG.

 

Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile  operaționale și financiare sunt evidente, și, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a amprentei de carbon”, spune Daniel Lazăr, Administrator Com Divers.

 

Accesul facil și abundent la surse proprii de energie ieftină și regenerabilă este un element esențial pentru a putea susține o industrie modernă. Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalatie tip rooftop sau sol, oferă clientului predictabilitate a costului și saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20.54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate”, spune Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

 

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare, până la implementare.

 

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

 

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro