Premierul Marcel Ciolacu: Avem disponibilitate totală la dialog, am cerut urgentarea elaborării actelor normative care să rezolve problemele semnalate de fermieri și transportatori

ianuarie 15, 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi o intalnire de lucru cu miniștrii implicați in negocierile cu transportatorii și fermierii protestatari, scopul discuțiilor fiind urgentarea elaborării de acte normative care să transpună in practică soluțiile convenite de cele două părți prin procesele-verbale incheiate.
Membrii Executivului au prezentat modul in care prioritizează aceste proiecte legislative, astfel incat in următoarele ședințe de Guvern să fie adoptate primele hotărari de guvern și ordine de ministru cuprinzand măsurile concrete agreate in sprijinul fermierilor și al transportatorilor.
De asemenea, s-a discutat despre situația verificării in teren a problemelor semnalate de cei care protestează. Astfel, din primele date primite s-a reconfirmat faptul că, din octombrie 2023 pană in prezent, nu au intrat cereale ucrainene pe piața internă din Romania, fiind vorba doar despre tranzit către Portul Constanța, de unde mărfurile au plecat la export. De asemenea, de la inceputul anului, pe lista de mărfuri care fac obiectul acordului cu Ucraina privind importul pe bază de licență au fost adăugate făina și zahărul.
- Negociem in continuare cu bună-credință cu protestatarii. Avem o totală disponibilitate la dialog, totul pană la măsurile privind reducerea evaziunii fiscale. Aceasta este linia roșie peste care nu putem trece, le-a transmis premierul miniștrilor prezenți. Prim-ministrul le-a cerut reprezentanților Guvernului să continue discuțiile cu fermierii și transportatorii, implicand in dialog și asociațiile mari, reprezentative pentru cele două domenii.
De asemenea, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a comunicat Guvernului disponibilitatea de a se intalni din nou, in cursul zilei de azi, cu protestatarii, după ce aceștia nu au mai reușit să ajungă la intalnirea de ieri. ASF le-a transmis acestora un set de propuneri concrete menite să amelioreze efortul financiar pentru achiziția RCA.
Premierul și intreaga echipă de miniștri sunt dispuși să continue dialogul civilizat și rațional, care să contribuie la soluționarea problemelor legitime reclamate.


Sursa: Guvernul României

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro