Noi nume confirmate la Rock la Mureș ediția a XII-a: Stain The Canvas și Dead Like Juliet.

aprilie 12, 2024

Ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș se anunță un adevărat maraton muzical, nu doar pentru împătimiții genului punk-rock, ci și pentru toți iubitorii de sonorități moderne, dornici să descopere cele mai în trend trupe din scena europeană.

Astfel că, după legendele punk The Casualties și fenomenul nu-metal Dropout Kings, fanii primului festival open air din județul Timiș vor avea parte de alte două nume noi în line-up, două formații care practic dictează moda în Europa în ceea ce privește genul pe care îl abordează.

Așadar, tocmai din țara fraților noștri latini, pe scena festivalului ce se va desfășura la Periam Port în perioada 12-13 iulie, vor urca italienii de la Stain The Canvas, cea mai trendy trupă de metal și Dead Like Juliet, super forța metalcore.

Abonamentele pentru ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș s-au pus deja în vânzare și sunt disponibile pe site-ul ia.bilet.ro, la acest link: https://www.iabilet.ro/bilete-rock-la-mures-editia-xii-87739/

În afara faptului că organizatorii pun la dispoziția fanilor cele mai accesibile prețuri la abonamente pentru un festival open air din România, aceștia au lansat și o promoție de grup specială pentru cei care doresc să vină la festival împreună cu prietenii sau familia, de la distanțe mai mari. Astfel că, într-o perioadă în care economia țării este foarte instabilă, cu abonamentele de grup poți economisi serios din necesarul pentru deplasarea la festival.

Mai mult, în prețul abonamentului intră gratuit și un loc în zona de camping, una absolut minunată, în inima naturii, dar și un loc unde ai cele mai bune facilități pentru o ședere cât mai plăcută la Periam Port. De la dușuri și toalete ecologice moderne, la prize pentru gadget-uri și telefoanele mobile și până la posibilitatea de a parca mașina chiar lângă cort.

De asemenea, dacă te numeri printre cei care colecționează tricouri, ei bine, acum ai parte de o ediție deluxe Rock la Mureș chiar pe site-ul festivalului, special gândită pentru cei mai pasionați de astfel de chilipiruri. Design-ul unic, creat de artistul Alexandru Daș, același care a realizat și grafica ediției din acest an a festivalului, este imprimat prin serigrafie, la cele mai înalte standarde, de cei de la Kraken, cel mai cool atelier boutique dedicat scenei rock și metal din România.

Revenind la spectrul sonor, organizatorii festivalului țin să facă din această ediție una dintre cele mai explozive de până acum și propun o serie de nume care fac deja valuri în scena europeană, și nu numai. Cele mai noi trupe anunțate în acest sens, sunt italienii de la Stain The Canvas si Dead Like Juliet, două formații care nu trebuie ratate sub nicio formă.

Așadar, STAIN THE CANVAS, una dintre cele mai trendy trupe de metal, din toate punctele de vedere, din Europa vine în această vara la Periam Port.

Formată în 2019, în capitala Italiei, Milano, formația STAIN THE CANVAS a înregistrat o ascensiune fulminantă în scena metal europeană încă de la albumul de debut, “God Made Hell”, un material care, prin sound-ul inovator, a reușit să uimească deopotrivă fanii genului și presa de specialitate.

Considerată drept o trupă de metalcore, italienii au depășit în mod evident granițele acestui gen, reușind să își creeze un stil propriu, inconfundabil, ce orbitează în preajma unor universuri muzicale mult îndepărtate de spectrul metal, precum, electronica, emo-pop sau industrial.

Cu acest bagaj compozițional, dar și cu o serie de hit-uri ca “In Reverse”, “Puppet” sau “Dead Circus”, STAIN THE CANVAS au luat efectiv cu asalt topurile de gen și nu numai, fapt ce i-a condus către scena celor mai mari festivaluri precum MadRook Festival sau Sziget Festival.

Prestațiile live sunt adevărate doze de energie și emoție, show-urile lor fiind un mix hipnotizant de riff-uri explozive, teatru horror, refrene electrizante pe voce clean și fragmente de growl aproape isterice. Un adevărat spectacol din partea unui adevărat fenomen ce poate apărea pe firmamentul fest-urilor rock și metal din România, mai rar ca eclipsele totale de Soare.

Cu o activitate de aproape 15 ani, una dintre cele mai active trupe de metalcore din Europa, DEAD LIKE JULIET, se alătură conaționalilor lor menționați mai sus, și completează un line-up absolut electrizant.

Apărută tocmai din cea mai nordică regiune din Italia, Tirolul de Sud, acolo unde munții leagă prietenii între frații noștri latini și Austria, DEAD LIKE JULIET este o formație care și-a definitivat un stil propriu care se învârte în jurul genurilor melodic hardcore/punk și metalcore.

Astfel că, pe lângă sound-ul raw, specific trupelor de hardcore, italienii au reușit să insereze, într-un mod care să nu le dilueze energia și mesajul, de cele mai multe ori foarte direct, pasaje atmosferice de clape și synth care, practic, le-au adus recunoașterea la nivel mondial.

Piesele lor tratează o serie de probleme, de la cele personale, la cele sociale și politice, într-o manieră, pe cât de frontală, pe atât de atent construită în spatele argumentelor raționale. Toate acestea împachetate într-un metalcore melodic, cu refrene energice și catchy, care amintește de trupe precum Parkway Drive sau Emmure.

De astfel, aparițiile live foarte consistente și absolut explozive, îi apropie foarte mult de trupele menționate mai sus, motiv pentru care DEAD LIKE JULIET a devenit în timp unul dintre cele mai mari nume ale scenei metalcore europene.

Și desigur, un motiv în plus pentru care să nu ratezi ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro