INVL Renewable Energy Fund I semnează un acord de împrumut de 25 de milioane de euro cu Kommunalkredit pentru construcția de centrale solare în România

noiembrie 21, 2023

INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investește în proiecte de energie regenerabilă administrat de INVL Asset Management, a semnat un acord cu Kommunalkredit Austria AG (Kommunalkredit) pentru un împrumut de 25 de milioane de euro. Împrumutul va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate de 51 de megawați (MW) în România.

 

„Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, spune Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW.

 

Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de INVL Renewable Energy Fund I este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia. Se preconizează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.

 

INVL Renewable Energy Fund I a fost consiliat de firma germană de consultanță financiară Capcora și de firma românească de avocatură Glodeanu & Partners în toate aspectele ce țin de finanțarea obținută de la banca austriacă.

 

Despre INVL Renewable Energy Fund I

 

Înființat la 20 iulie 2021 de către societatea de administrare a activelor INVL Asset Management, sub-fondul destinat investitorilor informați investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadiu incipient și mediu, care includ construcția de noi centrale electrice, crearea și/sau achiziția de infrastructură pentru operarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

 

INVL Asset Management face parte din INVL, cel mai important grup de gestionare a investițiilor și de asigurări de viață din statele baltice.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro