Consultări între premierul Marcel Ciolacu și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care efectuează sponsorizări

decembrie 14, 2023

Premierul Marcel Ciolacu: Apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și vom păstra transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări
Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care efectuează sponsorizări, in contextul modificărilor fiscale avute in vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor.
Guvernul Romaniei și eu, in calitate de prim-ministru, apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și impactul pe care proiectele acestora il au pentru societatea romanească. Dorim să păstrăm transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
In urma discuțiilor purtate și a clarificărilor aduse de fiecare dintre părți s-a convenit ca formularul D177 va rămane in vigoare, iar data pană la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declarației de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat răman nemodificate.
Guvernul Romaniei și organizațiile non-guvernamentale au reiterat importanța formularului D177 in transparența și trasabilitatea sponsorizărilor.
Un alt subiect clarificat in cadrul consultărilor de astăzi s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microintreprinderi și de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanții Guvernului cu privire la modificarea regimului microintreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor.
Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la discuții vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat in Cancelaria Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu, și secretarul de stat in Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvant al Guvernului.


Sursa: Guvernul României

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro