ASUS dezvăluie produse noi în cadrul standului de la Computex 2024: „Inteligența artificială omniprezentă. Posibilități incredibile.”

iunie 6, 2024
  • Dezvoltarea AI-ului generativ: Abordarea holistică - de la infrastructura de încredere la modele lingvistice de mari dimensiuni și tuning - plasează ASUS printre pionierii noii ere a Inteligenței Artificiale omniprezente.
  • Ecosistem AI cuprinzător: Expertiza AI generativă potențează portofoliul cuprinzător ASUS cu inteligență artificială, de la servere la PC-uri de consum, de afaceri și de gaming.
  • Creează, acționează și joacă-te: Cea mai recentă gamă ProArt îmbunătățită cu AI, seria Zen, promovată prin ultraportabilul Zenbook S 16 și TUF Gaming cu integrări AI pentru a redefini gamingul.
  • Putere AI elevată pentru afaceri: Noul ExpertBook P5 dispune de AI pentru a revoluționa productivitatea la locul de muncă, în timp ce gama NUC 2024 cu AI deschide posibilități incredibile.

ASUS a dezvăluit produse noi în cadrul standului de la Computex 2024, promițând vizitatorilor o călătorie captivantă printr-un portofoliul extins. Standulul expozițional e mărturie a inovației și a măiestriei tehnologice, punând în același timp un accent deosebit pe soluțiile cu inteligență artificială ale companiei - pregătite pentru era Inteligenței Artificiale Omniprezente. Posibilități Incredibile, după cum a anunțat la Taipei, Samson Hu, co-directorul executiv al ASUS, în timpul evenimentului de presă Always Incredible.

La standul ASUS vizitatorii pot păși în viitor, descoperind soluții de ultimă generație pentru servere AI, stații de lucru AI, soluții AI pentru întreprinderi și PC-uri AI din noua generație, trecând prin portalul AI Omniprezent. Posibilități incredibile pentru a începe explorarea lumii care este pe cale să se schimbe pentru totdeauna - toate acestea fiind potențate bineînțeles, de expertiza ASUS AI!

Călătoria începe cu incredibila putere suport a infrastructurii și a tehnologiei de servere ASUS AI, în frunte cu noul ASUS ESC AI POD cu NVIDIA® GB200 NVL72, cea mai puternică soluție de tip rack din lume pentru inferență și instruire în timp real cu trilioane de parametri. ASUS valorifică serverele echipate cu MGX și Grace Hopper Supership pentru o capacitate maximă de procesare pentru toate sarcinile Gen-AI - plus ASUS AI Foundry Service, care valorifică puterea modelelor de limbaj de mari dimensiuni pentru a asista la dezvoltarea de soluții de inteligență artificială generativă pentru companii. Este pregătit terenul pentru ecosistemul ASUS AI cuprinzător, coerent și impunător, gata să impulsioneze revoluția AI generativă.

De la această fundație solidă pornesc toate celelalte - inclusiv noua gamă de produse ASUS AI pentru productivitate, creativitate și jocuri. Aventurându-se în interiorul standului, vizitatorii vor descoperi ExpertBook P5, un PC AI de ultimă generație pentru muncă și un model în premieră din cadrul noii serii Expert P, adaptată pentru profesioniștii moderni, precum antreprenorii, prosumatorii și utilizatorii de tip „home office”. Zona NVIDIA® AI oferă o privire asupra dezvoltărilor revoluționare în materie de inteligență artificială. Creatorii și artiștii vor găsi zona ProArt Experience Zone, care prezintă cele mai recente inovații ProArt, inclusiv laptopul ProArt P16, laptopul convertibil ProArt PX13, laptopul detașabil ProArt PZ13 și ecrane impresionante, precum ProArt Display 5K PA27JCV și ProArt Display 8K PA32KCX de 32 de inci.

În Zona Zen Experience sunt expuse Zenbook S16, Zenbook DUO și Zenfone 11 Ultra, elevând stilul de viață digital. De asemenea, sunt prezente cele mai recente soluții pentru servere, pentru sănătate și pentru întreprinderi, adaptate la nevoile moderne ale companiilor. Zonele dedicate pentru gamele TUF, Vivobook, NUC și soluțiile comerciale prezintă diversele noutăți ASUS. În zona soluțiilor Smart Healthcare, inovația întâlnește grija față de semeni odată cu noile soluții de ecrane inteligente și cu o demonstrație a ecranului portabil AirVision M1, prezentat la ediția din acest an a CES.

Printre elementele de atracție se numără soluția StoryCube care va fi disponibilă pe PC-urile ASUS AI; MuseTree pentru gama ProArt; și xBrain, un asistent AI bazat pe cloud care revoluționează ASUS Cloud Services. Vizitatorii pot observa integrarea capabilităților de inteligență artificială în ASUS NUC-uri, PC-uri comerciale, smartphone-uri și dispozitive purtabile, marcând un salt monumental în tehnologia de consum.

Angajamentul puternic față de AI în domeniul calculatoarelor personale reiese și din colaborarea ASUS cu NVIDIA. Această zonă a standului prezintă performanțe AI de nivel următor pe sistemele GeForce RTX™ prin intermediul a patru demonstrații live. Participanții pot experimenta funcții de ultimă oră, precum trasarea completă a razelor și DLSS3.5 cu reconstrucția razelor pentru jocuri îmbunătățite, precum și demonstrația ChatRTX, care permite răspunsuri contextuale din modele lingvistice de mari dimensiuni conectate la documente și fotografii. În plus, NVIDIA Avatar Cloud Engine (ACE) dă viață oamenilor digitali cu ajutorul inteligenței artificiale generative într-o demonstrație tehnologică interactivă. Într-o altă demonstrație interactivă, vizitatorii pot face selfie-uri pe care le pot transforma în supereroi prin intermediul Comfy UI. Aceste demonstrații evidențiază potențialul transformator al inteligenței artificiale în ceea ce privește remodelarea experiențelor utilizatorilor și îmbunătățirea calculatoarelor personale.

Vizitatorii prezenți la Computex sunt invitați să exploreze standul ASUS pornind într-o călătorie antrenantă de descoperiri, inovație și posibilități nelimitate. Standul va fi deschis pentru public pe toată durata Computex, la Nangang Exhibition Center, în perioada 4-7 iunie 2024, între orele 9:30 și 17:30.

SOLUȚII INTELIGENTE PENTRU ERA CALCULATOARELOR CU AI
Soluțiile ASUS pentru centrele de date: În fruntea revoluției inteligenței artificiale omniprezente
Unul dintre punctele de atracție de la standul din acest an este ASUS Data Center Solutions. Soluțiile ASUS pentru centrele de date sunt esențiale pentru strategia Inteligență Artificială Omniprezentă. Posibilități Incredibile. Pe piața serverelor, divizia ASUS Data Center Solutions oferă o gamă completă de soluții, de la servere cu un singur socket până la rack-uri complete, integrate cu software și platforme AI dezvoltate intern. ASUS a lansat recent soluții de servere AI bazate pe NVIDIA GB200, B100, B200 și GH200, inclusiv ASUS ESC AI POD cu NVIDIA GB200 NVL72 scalată pentru rack-uri, o soluție rack puternică pentru inferență și instruire în timp real cu trilioane de parametri. De asemenea, sistemele ASUS NVIDIA MGX™ și HGX™ oferă un randament maxim pentru sarcinile GenAI. ASUS a avansat în fața competitorilor prin crearea de soluții personalizate pentru centrele de date - depășind limitele obișnuitului pentru a oferi hardware de top și oferind soluții software complete, adaptate nevoilor întreprinderilor. ASUS se angajează să furnizeze soluții și servicii software end-to-end, care acoperă de la servere hibride până la implementări de edge-computing. ASUS a stabilit peste 1.772 de recorduri mondiale în benchmark-urile SPEC CPU și a obținut 140 de recorduri de top în MLPerf, demonstrând o abordare holistică a soluțiilor AI și asigurând succesul clienților în eforturile AI. ASUS a profitat, de asemenea, de această ocazie și a anunțat trei noi modele ExpertCenter la Computex, stația de lucru Pro ET900A X9, stația de lucru Pro ET700I W7 și serverul Pro ER100A B6, toate acestea fiind concepute pentru utilizare profesională, cu o flexibilitate și o eficiență sporite.

Stația de lucru Pro ET900A X9, echipată cu procesoarele AMD din seria Ryzen™ Threadripper™ PRO 7000 și cu chipset-ul AMD WRX90, suportă configurații multi-GPU și dispune de șapte sloturi PCIe 5.0 x16 pentru performanțe expandabile. Aceasta include Intel® X710-AT2 dual 10 Gbps Ethernet pentru conectivitate cu latență redusă, ceea ce o face ideală pentru modelare, simulare și randare.

Stația de lucru Pro ET700I W7 este echipată cu procesoare Intel Xeon® W-3400/W-2400 și memorie DDR5 ECC, suportând până la două plăci grafice NVIDIA Quadro RTX™ cu slot dublu pentru crearea de conținut și sarcini de calcul fiabile.

Cel de-al treilea produs erou este serverul Pro ER100A B6, de 1U, pentru montarea în rack, echipat cu procesoare AMD din seria EPYC 4000. Datorită dimensiunilor sale compacte, acesta poate fi implementat cu ușurință în centrele de date Internet (IDC) ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM). Toate cele trei modele sunt dotate cu software-ul ASUS Control Center Express pentru managementul IT centralizat, îmbunătățind productivitatea prin monitorizarea în timp real și protecția datelor.

Asistență medicală de ultimă generație: ASUS introduce funcții avansate de inteligență artificială pentru ecografii și dispozitive purtabile
ASUS oferă soluții inteligente inovatoare în diverse domenii, inclusiv în domeniul sănătății. Platforma informatică pentru sănătate ASUS xHIS Next-Gen și soluția EndoAim AI Endoscopy Solution îmbunătățesc coordonarea ecosistemului și eficiența fluxului de lucru în rândul profesioniștilor din domeniul medical. Platforma digitală pentru sănătate ASUS xHIS transformă integrarea asistenței medicale prin crearea unui nou ecosistem pentru toate părțile interesate din domeniul sănătății. Este o soluție tehnologică cuprinzătoare, care îmbunătățește transformarea modelului de date, modularizarea serviciilor și interoperabilitatea externă. Cu ajutorul unor astfel de tehnologii, ASUS este lider în domeniul tehnologiei de asistență medicală, cu funcții AI pentru soluțiile Smart Health, precum ASUS Ultrasound și VivoWatch.

Bazându-se pe succesele anterioare, ASUS urmează să lanseze în cursul acestui an trei noi facilități AI cu ultrasunete: Vessel AI pentru detectarea automată a vaselor, Body Composition AI pentru estimarea grăsimii corporale și a compoziției musculare și platforma ASUS Ultrasound AI pentru analiza imaginilor fără codare și instruire. Aceste progrese integrează funcționalități ale aparatelor cu ultrasunete mai mari în ecograful portabil ASUS, răspunzând cerințelor clinice pentru scanări multifuncționale, convenabile și precise.

În ceea ce privește tehnologia purtabilă, ASUS îmbunătățește VivoWatch cu o platformă de coaching AI care utilizează învățarea automată pentru a oferi recomandări personalizate de sănătate și exerciții fizice pe baza datelor utilizatorului. Această caracteristică transformă datele de sănătate în informații utile, acționând efectiv ca un "antrenor de sănătate cu AI".

Vizitatorii de la Computex pot experimenta aceste tehnologii la fața locului în secțiunea AI a standului ASUS, unde vor fi prezentate ASUS Ultrasound și VivoWatch.

AI INCREDIBIL PE LAPTOPURI
ProArt: Creează mai inteligent, creează mai repede, creează oriunde
Seria ASUS ProArt le permite creatorilor să imortalizeze fiecare moment, profitând de laptopuri ușoare și durabile. Anul acesta, ASUS introduce noua gamă ProArt: laptopurile ProArt P16, PX13 convertibile și PZ13 detașabile. P16 și PX13 dispun de procesoare AMD Ryzen AI și de GPU-uri NVIDIA din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptopuri, oferind peste 300 TOPS de putere de procesare AI pentru sarcini solicitante. În ciuda performanțelor ridicate, acestea rămân subțiri, ușoare și durabile la nivel militar, ideale pentru creatorii în mișcare. ProArt Creator Hub și alte funcții bazate pe inteligență artificială, cum ar fi noile software-uri StoryCube și MuseTree bazate pe inteligență artificială, îmbunătățesc experiența creativă.

ProArt P16, cu procesorul AMD Ryzen AI 9 și GPU NVIDIA GeForce RTX 4070, oferă performanțe excepționale într-o carcasă cu capac Nano Black de 1,8 kg. Dispune de un ecran 4K ASUS Lumina OLED și de un ASUS Dialpad, ceea ce îl transformă într-un echipament puternic pentru profesioniștii creativi. Laptopul include o gamă completă de porturi I/O și un touchpad extra-larg, îmbunătățind productivitatea.

Laptopul convertibil ProArt PX13 se adaptează diferitelor moduri de utilizare - laptop, cort, stand sau tabletă - cu suport complet pentru stiloul digital. Acesta dispune de un ecran tactil ASUS Lumina OLED 3K, procesor AMD Ryzen AI cu până la un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce GTX 4070 și ASUS DialPad pentru control intuitiv. Cântărind 1,38 kg și măsurând 15,8 mm în profil, acesta oferă rezistență de nivel militar și o baterie de lungă durată de 73 Wh, perfectă pentru creativitate portabilă.

Laptopul detașabil ultra-compact ProArt PZ13 oferă portabilitate și performanță de neegalat. Cântărind doar 0,85 kg, acesta dispune de un ecran OLED ASUS Lumina 3K și poate funcționa ca tabletă sau laptop cu ajutorul tastaturii detașabile de dimensiuni normale. Echipat cu un procesor Snapdragon® de la Qualcomm®, acesta respectă standardele militare americane MIL-STD-810H pentru durabilitate și este clasificat IP52 pentru rezistență la apă și praf, asigurând fiabilitatea chiar și în cele mai dificile condiții. Cu o baterie de 70 Wh, PZ13 garantează o performanță de durată în deplasare.
Vizitatorii de la Computex pot experimenta direct aceste dispozitive ProArt de ultimă generație la standul ASUS.

ASUS Zenbook S 16: Următorul nivel de laptop premium ultra-portabil cu AI
Zenbook S 16 (UM5606WA) dispune de un design elegant și ușor, având o grosime de doar 1,1 cm și o greutate de 1,5 kg. Carcasa complet metalică utilizează materialul ceramic hibrid inovator Ceraluminum™ pentru capacul exterior, iar zona tastaturii este prelucrată prin CNC, asigurând durabilitate și eleganță. Disponibil în culorile Scandinavian White și Zumaia Gray, acesta redefinește ideea de sistem ultraportabil.

Integrând un procesor AMD Ryzen AI cu 50 TOP-uri, Zenbook S 16 îmbunătățește productivitatea cu o tastă dedicată Copilot și o cameră de vapori subțire pentru o răcire silențioasă, sporind performanța până la 28 W. Panoul său 3K de 16 inchi cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, margini NanoEdge și un raport ecran/corp de 90% oferă imagini uimitoare, completate de un sistem audio cu șase difuzoare.

Caracteristicile avansate de confidențialitate includ taste de acces Windows, un procesor de securitate Microsoft Pluton și o cameră IR pentru autentificarea facială. Camera FHD AiSense IR suportă efecte AI, în timp ce Dolby Atmos oferă un sunet multidimensional. Un touchpad cu 40% mai mare, cu gesturi inteligente, îmbunătățește experiența utilizatorului. Bateria de 78 Wh asigură o utilizare prelungită, iar o gamă completă de porturi I/O, inclusiv două USB4 Type-C®, USB 3.2 Type-A, HDMI®, o mufă audio și un cititor de carduri SD, permite un multitasking fără întreruperi.

Zenbook S 16 dispune de asemenea, de un SSD PCIe® 4.0 x4 de până la 2 TB și până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5x pentru un răspuns ultra-rapid. ASUS va lansa și un nou model Zenbook S 14 în a doua jumătate a anului 2024.

ASUS Vivobook: PC-uri portabile cu AI pregătite pentru viitor
Seria ASUS Vivobook este renumită pentru mixul de performanțele bazate pe inteligență artificială, portabilitate și design centrat pe utilizator, pentru experiențe de neegalat în mișcare.

ASUS Vivobook S 15 (S5507), primul PC Copilot+ al companiei, a fost prezentat recent în cadrul unui eveniment virtual dedicat. Acesta dispune de un ecran OLED ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 15,6 inchi și de un sistem audio imersiv într-un corp elegant, complet metalic, cu o grosime de 1,47 cm și o greutate de 1,42 kg. Oferă o autonomie de până la 17 ore și include un touchpad inteligent cu gesturi ultra-largi, WiFi 7 și o tastatură RGB cu o singură zonă, cu o tastă dedicată Copilot1 pentru asistență AI instantanee.

Alte modele din serie - ASUS Vivobook S 14 (M5406), S 15 (M5506) și S 16 (M5606), au fost reproiectate pentru 2024 pentru a fi mai subțiri și mai ușoare. Aceste modele dispun de carcase complet metalice, pornind de la o grosime de 1,39 cm și 1,3 kg. Acestea sunt echipate cu cele mai recente procesoare AMD Ryzen AI cu 50 TOPS, grafică AMD Radeon, până la 32 GB de memorie LPDDR5X și până la 1 TB PCIe® 4.0 SSD. Sistemul de răcire ASUS IceCool cu conducte de căldură îmbunătățite, ventilatoare IceBlade și fantele de aerisire asigură un management termic eficient, atingând un TDP maxim de 45 W într-un format subțire.

ExpertBook P5: primul PC cu inteligență artificială de ultimă generație de la ASUS conceput pentru activitatea companiilor
Portofoliul de PC-uri comerciale ASUS cu inteligență artificială sporește productivitatea și eficiența pentru companiile din toate industriile. ASUS își actualizează continuu ecosistemul comercial, integrând hardware și software de ultimă generație pentru o experiență de lucru fără cusur.

Cu ExpertBook P5 (P5405), un model de top din cadrul noii serii Expert P adaptat pentru antreprenori, prosumatori și birouri la domiciliu, ASUS introduce funcții precum AI conversațional, căutare semantică și AI Voiceprint pentru anularea zgomotului și crearea de conținut.

Echipat cu procesoare Intel Core™ Ultra (cu numele de cod "Lunar Lake"), modelul ExpertBook P5 oferă performanțe excepționale cu 45+ TOPS NPU, îmbunătățind productivitatea, colaborarea și crearea de conținut. Laptopul acordă prioritate durabilității, securității și accesibilității, cu caracteristici precum Windows 11 Secured-core PC și securitate BIOS de nivel comercial. Completat de un pachet robust de servicii, incluzând o garanție de 3 ani și service la fața locului, ASUS asigură o funcționare neîntreruptă. Corpul din aluminiu are un design prelucrat cu precizie, dar robust, care îmbină perfect eleganța și performanța ridicată. Se impune ca fiind mai mult decât o simplă unealtă - este o declarație de stil care sporește prezența profesională în orice mediu. Designul său elegant este evidențiat de un ecran de 14 inchi 16:10 2.5K, performanța îmbunătățită a sistemului de răcire asigură durabilitatea, în timp ce rezistența de nivel militar satisface cerințele moderne de la locul de muncă. Mai multe detalii despre ExpertBook P5 vor fi disponibile în trimestrul al treilea.

INOVAȚIE ÎN MATERIE DE AFIȘAJ
ASUS ProArt Display 5K PA27JCV: redefinirea visului 5K
ProArt Display 5K PA27JCV este un monitor profesional 5K High-PPI de 27 de inchi, cu o rezoluție uimitoare de 5120 x 2880 și un afișaj de 218 high-PPI pentru o claritate și acuratețe a culorilor de neegalat. Cu o gamă largă de culori 99% DCI-P3 și 100% sRGB, asigură o reproducere fidelă a culorilor. Dispune de tehnologia LuxPixel, care include un strat de acoperire cu reflexie redusă (AGLR) pentru un efect asemănător cu cel al hârtiei. Spre deosebire de un finisaj mat tradițional, care poate estompa imaginea, acesta oferă o fidelitate excepțională a culorilor pixelilor și detalii clare pentru o sesiune creativă prelungită. Verificat de Calman și calibrat din fabrică pentru acuratețea culorilor Delta E < 2, este de încredere pentru o gradație precisă a culorilor.

Opțiunile extinse de conectivitate, inclusiv DisplayPort™ peste USB-C cu 96 W Power Delivery, DisplayPort, HDMI și un hub USB, asigură o integrare perfectă în orice flux de lucru. Soluțiile ASUS LightSync, cum ar fi senzorul de lumină ambientală și senzorul de lumină de fundal, mențin o acuratețe excepțională a culorilor în timp și în medii variate. Opțiunile de design ergonomic pentru reglarea înclinării, rotirii, pivotării și înălțimii stabilesc un nou standard pentru ecranele profesionale.

ASUS ProArt Display 8K PA32KCX: Primul monitor profesional mini-LED 8K din lume
Fiind primul monitor profesional mini-LED 8K din lume, ProArt Display PA32KCX stabilește un nou standard. Această minune de 32 de inchi are o rezoluție 8K (7680 x 4320) și o valoare Delta E mai mică decât 1 pentru o acuratețe a culorilor de neegalat. Culorile sunt incredibil de bogate și saturate, acoperind 97% din gama DCI-P3 de calitate cinematografică. Cu un vârf de 1200 de niți și o luminozitate susținută de 1000 de niți, oferă imagini uimitoare.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale modelului PA32KCX este tehnologia LuxPixel™, care include capacități antireflex și cu nivel scăzut de reflexie, oferind detalii mai clare și o vizionare mai confortabilă. Monitorul include, de asemenea, un colorimetru basculant motorizat încorporat pentru autocalibrare, asigurând o precizie de durată în timp, fără a fi nevoie de instrumente externe. Adâncimea de culoare reală de 10 biți permite afișarea conținutului HDR cu nuanțe de negru profunde și lumini precise, suportând mai multe formate HDR, cum ar fi HDR-10 și HLG.

În ceea ce privește conectivitatea, PA32KCX este echipat cu două porturi Thunderbolt™ 4 care oferă până la 96W Power Delivery, HDMI 2.1, DisplayPort 2.1 și un hub USB încorporat, răspunzând unei game largi de nevoi profesionale. Această combinație de tehnologie revoluționară și conectivitate versatilă face din ProArt Display PA32KCX o alegere de top pentru cei care caută cele mai bune performanțe vizuale.

Prin achiziționarea unui echipament din seria ASUS ProArt, utilizatorii pot primi o versiune de încercare gratuită pentru trei luni a Adobe® Creative Cloud® pentru a experimenta cele mai recente aplicații cu inteligență artificială, oferind o experiență vizuală îmbunătățită cu acuratețea profesională a culorilor redate de ProArt Display. Creatorii pot astfel să se bucure de o experiență creativă fluentă și captivantă.

Vizitatorii pot experimenta, de asemenea, ASUS ZenScreen Duo OLED (MQ149CD) și ASUS ZenScreen Smart (MS27UC), ecrane care îmbunătățesc productivitatea și divertismentul.

ZenScreen Duo OLED MQ149CD dispune de două panouri OLED FHD 16:10 de 14 inchi, care se pliază formând unul de 21 de inchi pentru productivitate sporită. Balamaua cu deschidere la 360° și standul rabatabil suportă modul peisaj și portret, în timp ce opțiunile diverse de conectivitate asigură integrarea perfectă a dispozitivelor. Cântărind doar 700 de grame, este perfect pentru productivitate în deplasare.

ZenScreen Smart MS27UC este un monitor IPS UHD de 27 inchi și primul monitor inteligent din lume cu Google TV, oferind divertisment fără PC. Acesta acceptă afișarea wireless, dispune de difuzoare Harman Kardon de 5 W încorporate și oferă streaming live pe mai multe platforme. Cu porturi HDMI® 2.0, DisplayPort 1.4, USB Type-C (PD 90 W), porturi USB Hub, WiFi dual-band și Bluetooth® 5.0, oferă conectivitate versatilă și acces la mii de aplicații prin intermediul Google Play Store.

LAPTOPURILE DE GAMING ASUS TUF ADUC AI-UL ÎN SOLUȚIILE DE GAMING
TUF Gaming A16: Puterea întâlnește durabilitatea, pentru cea mai bună experiență de gaming
TUF Gaming A16 (FA608) este un laptop de gaming de înaltă performanță, proiectat pentru durabilitate și putere. Având procesorul AMD Ryzen 9 de ultimă generație și opțiuni pentru GPU-uri GeForce RTX™ 4070, 4060 sau 4050 pentru laptop cu TGP maxim de 140 W, acesta asigură un joc fluid și multitasking. Ecranul său de 16 inchi 16:10 165 Hz 2.5K cu o luminozitate de 400 de niți oferă imagini uimitoare. Cu o memorie RAM de până la 7500 MHz LPDDR5X integrată și opțiuni de stocare SSD PCIe 4.0 de până la 2 TB, acesta oferă un răspuns ultra-rapid și o capacitate de stocare amplă. Echipat cu o soluție termică robustă, care include un radiator pe toată lățimea și fante de aerisire și două ventilatoare Arc Flow de generația a 2-a, acesta rămâne rece la orice nivel de solicitare. Alte caracteristici includ o cameră FHD 1080p, porturi USB4, o baterie de 90 Wh și un design ușor, cântărind doar 2,2 kg, ceea ce îl transformă în cel mai bun partener de jocuri pentru pasionații de călătorii.

TUF Gaming A14: Experimentează adevărata putere și portabilitate
Laptopul de gaming TUF Gaming A14 (FA401) oferă performanțe de gaming de neegalat într-un format ușor și subțire de 14 inchi, cu o grosime de doar 16,9 mm și o greutate de 1,46 kg. Echipat cu procesoare AMD de top și GPU NVIDIA GeForce RTX 4060 sau 4050 cu TGP maxim de 100 W, acesta oferă imagini uimitoare și performanțe fără cusur. Ecranul de 14 inchi de nivel IPS 2,5K dispune de o rată de reîmprospătare de 165 Hz și de tehnologie anti-reflexie pentru o vizualizare optimă în orice condiții de iluminare. Cu până la 32 GB de memorie LPDD5X-7500 și două sloturi pentru SSD M.2 2280, multitasking-ul se realizează fără efort, iar limitările de stocare sunt eliminate. Bucură-te de un sunet clar cu Dolby Atmos și tehnologia de anulare a zgomotului prin AI, împreună cu o cameră IR FHD 1080P cu suport Windows Hello pentru o autentificare sigură. Cu un design ușor, o autonomie robustă a bateriei și caracteristici avansate de conectivitate, cum ar fi WiFi 6E, TUF A14 este alegerea perfectă pentru gamerii care caută performanță și portabilitate.

PREMIERĂ AI NUC
Performanța NUC 14: Capabilități AI pentru compania viitorului
Brandul ASUS NUC are un angajament față de excelența tehnologică, redefinind performanța și experiența utilizatorului printr-un design inovator. ASUS 2024 AI NUC prezintă cu mândrie o gamă cuprinzătoare de produse NUC compatibile cu AI, inclusiv NUC 14 Pro, NUC 14 Pro+, ROG NUC și recent lansatul NUC 14 Performance. Aceste soluții de ultimă generație cu format mic și mini-PC-uri se adresează unei game largi de utilizatori, de la consumatori generaliști la prosumatori high-end, gameri și chiar aplicații industriale. Cu capabilități avansate de inteligență artificială, întreaga serie ASUS AI NUC satisface diversele nevoi ale utilizatorilor, făcându-le alegerea de bază pentru aplicațiile AI.

Cea mai recentă apariție în gama ASUS NUC, NUC 14 Performance este un kit mini-PC compact și inteligent, care stabilește un nou standard de performanță și experiență de utilizare, pornind de la fundația solidă moștenită de la Intel NUC. Alimentat de procesoarele Intel Core Ultra 9/7 și de grafica NVIDIA GeForce RTX 4070 sau 4060, NUC 14 Performance excelează în materie de productivitate și conectivitate. Oferă opțiuni de personalizare de neegalat pentru noii dezvoltatori de afaceri AI, inclusiv pentru creatorii de conținut, și pentru profesioniști, ceea ce îl face să fie cea mai bună alegere în materie de calcul compact.

SOLUȚII ASUS IOT EDGE AI POWERED BY NVIDIA
ASUS IoT prezintă seriile PE2100N și PE1101N cu sisteme edge AI alimentate de NVIDIA AGX Orin și, respectiv, Jetson Orin NX/Nano. Cu performanțe AI de până la 275 TOPS, aceste sisteme răspund diverselor cerințe industriale, cum ar fi viziunea artificială și analiza video inteligentă, procesând datele marginale pentru viteze mai mari, securitate sporită și economii de costuri în comparație cu metodele tradiționale din cloud.

Seria PE2100N, optimizată pentru inferențe AI cu NVIDIA Jetson AGX Orin, oferă designuri optimizate SWaP, rezistență la temperaturi dure și opțiuni I/O cuprinzătoare pentru aplicații industriale. Între timp, seria compactă PE1101N, alimentată de Jetson Orin NX/Nano, este ideală pentru mediile cu spațiu limitat, oferind porturi I/O extinse și conectivitate wireless pentru o integrare perfectă în cloud. Susținuți de lanțul extins de cercetare și dezvoltare și de aprovizionare ASUS IoT, clienții pot avea încredere în furnizarea de produse pe termen lung și în suportul tehnic, asigurând performanțe fiabile pe termen lung.

NIVELUL URMĂTOR DE CONECTIVITATE PENTRU PROFESIONIȘTI
ASUS îmbină perfect perifericele în gama sa de produse, reflectând angajamentul față de inovație și designul centrat pe utilizator. Având la bază Design Thinking, ASUS prioritizează inovația pentru a îmbunătăți sarcinile zilnice și pentru a ridica nivelul experiențelor utilizatorilor.

ASUS Master Thunderbolt™ 5 Dock DC510: Redefinirea conectivității în cel mai inteligent mod
Adresându-se profesioniștilor cu tehnologie de ultimă generație, ASUS Master Thunderbolt 5 Dock DC510 se mândrește cu conectivitatea Thunderbolt 5 pentru viteze de transfer de date fulgerătoare de până la 80 Gbps, dublând performanța predecesorului său. Echipat pentru a suporta configurații cu două ecrane 8K și trei ecrane 4K, acesta oferă o versatilitate de neegalat pentru creatori și gameri. Slotul M.2 pentru un SSD NVMe cu suport PCIe 4.0 asigură performanțe de stocare extrem de rapide, în timp ce designul magnetic elegant simplifică instalarea SSD-urilor.

Dock-ul Thunderbolt 5 prioritizează eficiența cu viteze mai rapide de transfer de date și de încărcare, suportând Ethernet de până la 2,5 Gbps pentru o rețea fără întreruperi. Cu o alimentare pass-through de până la 140 W, oferă o putere amplă pentru laptopuri, menținând în același timp un design estetic elegant și profesional cu carcasa sa din aluminiu și barele de lumină atmosferică de pe margini, ceea ce îl face să fie un accesoriu perfect pentru orice spațiu de lucru.

NOILE SOLUȚII DE PLĂCI DE BAZĂ AMD NEXT GEN X870 ȘI COOLERE AIO
La standul ASUS, compania va prezenta o demonstrație conceptuală a noii plăci de bază AMD Next Gen X870, concepută pentru a susține următoarea generație de procesoare desktop AMD Ryzen. Datorită pregătirii pentru overclocking pentru CPU și memorie și suportului pentru configurații multi-GPU, utilizatorii se pot aștepta la calcul de înaltă performanță. Placa de bază dispune de suport PCIe 5.0 x16 pentru rate de transfer de date ultra-rapide, LAN de 2,5 Gbps, sloturi multi-M.2 și porturi USB Type-C pentru conectivitate fără întreruperi. Suportul USB4 asigură o compatibilitate versatilă cu diverse dispozitive, oferind entuziaștilor și profesioniștilor o privire în viitorul IT-ului.

Extinzându-și portofoliul ProArt, ASUS introduce, de asemenea, coolerul AIO ProArt LC 360, care combină designul elegant cu o răcire puternică. Cu un contor iluminat pentru monitorizare în timp real, un motor trifazat avansat pentru o funcționare silențioasă și ventilatorul Alphacool Apex Stealth Metal Power Matte Black de 3000 rpm pentru o răcire eficientă, creatorii de conținut vor aprecia performanța sa. În plus, ASUS prezintă seria de coolere AIO Prime LC, disponibile atât în versiunea ARGB, cât și în versiunea LCD. Prime LC 360 ARGB și Prime LC 240 ARGB dispun de o placă de răcire, lentile interschimbabile în stil oglindă infinită și ventilatoare ARGB integrate, în timp ce Prime LC 360 ARGB LCD oferă monitorizare în timp real, ventilatoare care pot fi conectate în lanț și o pompă Asetek echipată cu un motor robust pentru performanțe optime de răcire, răspunzând atât nevoilor de creare de conținut, cât și celor de gaming.

INOVAȚII ASUS ÎN REȚELISTICĂ: WIFI 7 ȘI CONECTIVITATE ÎMBUNĂTĂȚITĂ PRIN AI
Continuând să inoveze în domeniul rețelelor, ASUS răspunde nevoilor în continuă evoluție ale caselor inteligente și ale jocurilor, iar routerele companiei au devenit o piatră de temelie a portofoliului său de produse. Vizitatorii standului pot vedea diferite soluții de rețea, trei produse vedetă fiind în centrul atenției în acest an.

ZenWiFi BT10 îmbină WiFi 7 cu capacitățile premiate de tip mesh, oferind viteze de până la 18 Gbps și o acoperire de până la 560 mp2. Dispune de Tri-band Multi-Link și AiMesh pentru o conectivitate perfectă, eliminând zonele moarte cu ajutorul a zece module de mare putere și opt antene interne, în timp ce porturile Ethernet duale de 10 Gbps îmbunătățesc jocurile cu fir și streamingul 4K HDR. Rețeaua Smart Home Master Network suportă până la trei SSID-uri personalizabile, îmbunătățind securitatea și gestionarea dispozitivelor IoT, a controalelor parentale și a serviciilor VPN. AiProtection Pro fără abonament, oferit de Trend Micro, asigură o securitate de rețea completă și suport pentru VPN. În același timp, ASUS a prezentat și routerele mesh WiFi 7 dual-band ASUS ZenWiFi BD4, care se mândresc cu dual-band Multi-Link pentru viteze de până la 3600 Mbps și o acoperire de până la 560 mp1. De asemenea, suportă Smart Home Master pentru configurarea avansată a rețelei pentru a prelua complet controlul scenariilor de casă inteligentă.

Pentru utilizatorii care caută un router WiFi 7 pregătit pentru viitor, RT-BE88U, este o forță în materie de rețelistică, oferind viteze wireless de până la 7200 Mbps. Cu Dual-band Multi-Link Operation (MLO), traficul poate fi gestionat în mod inteligent, iar lățimea de bandă poate fi agregată atât în banda de 2,4 GHz, cât și în cea de 5 GHz, reducând congestia și maximizând debitul. Comparativ cu WiFi 6, 4K-QAM poate îmbunătăți ratele de transmisie a datelor cu până la 20%, ceea ce înseamnă descărcări mai rapide, streaming mai fluid și încărcări mai rapide. În plus, porturile duble de 10 Gbps cu 10 Gigabit SFP+, patru porturi de 2,5 Gbps și patru porturi Gigabit se combină pentru o capacitate WAN și LAN de până la 34 Gbps, alimentate de un procesor quad-core de 2,6 GHz care oferă o performanță cu 30% mai rapidă. Detectarea AI WAN și configurațiile versatile asigură o conectivitate constantă, cu un port USB pentru tethering mobil 4G LTE și 5G. Guest Network Pro suportă până la cinci SSID-uri, oferind conexiuni VPN fără întreruperi, rețele specializate pentru dispozitive IoT și medii controlate pentru copii. AiMesh oferă o rețea fără întreruperi pentru întreaga casă, în timp ce AiProtection Pro asigură o securitate de nivel superior.

În sfârșit, ASUS prezintă, de asemenea, un nou router de gaming din familia TUF Gaming. TUF Gaming BE3600 este conceput pentru gameri, oferind opțiuni WAN versatile, inclusiv detectarea AI WAN și Tethering mobil 4G LTE și 5G. Guest Network Pro facilitează configurarea ușoară a IoT, conexiunile VPN și controalele parentale. Un port dedicat jocurilor și QoS adaptiv optimizează performanța jocurilor. Construit pentru durabilitate, dispune de AiProtection Pro pentru securitate și suportă conectivitate fără întreruperi prin AiMesh.

Pe lângă aceste soluții puternice, ASUS a prezentat și alte echipamente de rețea, cum ar fi RT-BE92U și RT-BE58U, precum și routerele ASUS ZenWiFi BD4 dual-band WiFi 7 mesh.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro