Analize eToro: Ciocolata topeste portofelele/ Bitcoin se apropie de maximul istoric

martie 22, 2024

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:
Vă rugăm să citiți mai jos cele mai recente informații de pe piața cripto și evenimente notabile, cu o privire în perspectivă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în această săptămână pentru investitori.
Bitcoin continuă să urce și acum se tranzacționează la un nivel record față de monede importante precum euro, lira sterlină, dolarul australian, cel canadian și cel neozeelandez dar și față de yenul japonez.

În raport cu dolarul american, bitcoin se află în prezent la 66.700 de dolari, la doar 4% de maximul istoric. Dacă prețul continuă pe traiectoria actuală, este posibil să atingă 69.000 de dolari și un nou maxim istoric față de dolarul american în cursul acestei săptămâni.

Forța motrice din spatele mișcării prețului este reprezentată de fondurile ETF de bitcoin la vedere (spot), care continuă să achiziționeze bitcoin în cantități semnificative. Cantitatea zilnică achiziționată este în prezent de 10 ori mai mare decât noua emisiune zilnică de bitcoin care intră în circulație din recompensele pentru blocurile miniere. Cererea depășește rapid oferta.

În plus, indicatorii on-chain, care măsoară rezervele de pe platformele de tranzacționare de cripto, adică numărul total de bitcoin deținut pe bursele de criptoactive, continuă să scadă, coborând cu 0,25% în ultimele șapte zile. O rezervă în scădere este în general percepută ca fiind pozitivă pentru prețurile bitcoin, deoarece indică o presiune de vânzare potențial mai mică.

Alte criptoactive importante au beneficiat, de asemenea, de sentimentul optimist. Ethereum a revenit la peste 3.500 de dolari, cel mai mare preț din ianuarie 2022, iar Solana a ajuns la 135 de dolari, cel mai mare preț din martie 2022.

EVOLUȚIILE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Odată cu începutul unei noi luni, atenția se va îndrepta spre publicarea de vineri a ultimelor date privind salariații non-agricoli din SUA.

Numărul de slujbe non-agricole, un indicator care măsoară variația numărului de persoane angajate în Statele Unite în luna precedentă, cu excepția industriei agricole, este în general considerat un indicator principal al activității economice globale.

Economia americană a fost întrucâtva rezilientă, iar o cifră a salariilor non-agricole mai mare decât cea prognozată ar putea oferi Rezervei Federale un motiv pentru a menține ratele dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.

Cu toate că piața cripto este impulsionată în acest moment în principal de ETF-urile de bitcoin, orice probabilitate sau percepție crescută a menținerii de către Fed a unor rate mai mari pentru mai mult timp ar putea declanșa o scădere a prețurilor criptoactivelor, precum și a piețelor bursiere.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

Monedele de tip “meme” au avut cele mai mari mișcări de săptămâna trecută, PEPE (Pepecoin) crescând cu peste 330%. Volumul zilnic de tranzacționare pentru aceasta monedă simbolizată de o broască a atins un vârf istoric de 3,6 miliarde de dolari.

DOGE (Dogecoin) și SHIB (Shiba-inu) au avut, de asemenea, o săptămână bună, crescând cu 80% și, respectiv, cu 130%.

Mișcările înregistrate de monedele “meme” reflectă sentimentul pozitiv de pe piețele cripto din prezent. Este posibil ca investitorii să se reorienteze de la criptoactive cu capitalizare mai mare către monede sau token-uri care, în general, sunt considerate mai speculative.

NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA

IBIT depășește 10 miliarde de dolari

Fondul IBIT de la BlackRock a depășit 10 miliarde de dolari în active, devenind ETF-ul bitcoin de tip spot care a atins cel mai rapid această bornă. Doar 152 de ETF-uri (din 3.400) au mai mult de 10 miliarde de dolari în administrare, astfel că atingerea acestui obiectiv în doar 7 săptămâni este impresionantă.

Wells Fargo și Bank of America's Merrill oferă acum ETF-uri bitcoin de tip spot

După cum a relatat agenția de știri Bloomberg, divizia Merrill a Bank of America și unitatea de brokeraj a Wells Fargo oferă acum clienților lor acces la ETF-uri bitcoin de tip spot, subliniind tendința tot mai mare a investitorilor care doresc să obțină expunere la bitcoin.

Carson Group, cu active administrate în valoare de 30 de miliarde de dolari, a anunțat de asemenea, săptămâna trecută, că a început să ofere patru din cele 11 ETF-uri de tip spot pe platforma sa.

De asemenea, potrivit Yahoo Finance și Morgan Stanley este pe cale să decidă dacă va adăuga ETF-urile bitcoin de tip spot pe platforma sa de brokeraj.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro