Evenimente de referinta, in Septembrie, la ParkLake Shopping Center

septembrie 19, 2024

In luna Septembrie, in ParkLake Shopping Center vor avea loc doua evenimente de referinta pentru pasionatii de astronomie si pentru tinerii aflati in cautarea drumului profesional. Cele doua evenimente organizate de ParkLake in septembrie ofera participantilor ocazia de a explora atat misterele cosmosului, cat si propriile aspiratii si talente.
AstroShow 2024 – O Calatorie Cosmica Fascinanta
Pe 21 septembrie, ParkLake va deveni un adevarat observator sub cerul liber, odata cu debutul AstroShow 2024, un eveniment dedicat explorarii misterelor universului. Incepand cu ora 18:30, participantii vor fi invitati sa exploreze cerul noptii prin intermediul unor telescoape de ultima generatie, care vor oferi imagini impresionante ale planetelor si stelelor.
Printre momentele culminante ale AstroShow 2024 se numara observatiile planetare, care vor incepe dupa ora 20:30, cand participantii vor putea admira inelele spectaculoase ale lui Saturn in toata splendoarea lor. Descoperite de Galileo Galilei in 1610, aceste structuri fascinante continua sa starneasca uimire si sa captiveze imaginatia generatiilor de astronomi si pasionati de stele.
In premiera pentru Romania, evenimentul va gazdui standul revolutionar Planeterrella, creat de tinerii cercetatori de la Institutul de Stiinte Spatiale. Acest dispozitiv inovator va oferi participantilor o privire captivanta asupra formarii plasmei si a aurorelor polare, deschizand o fereastra spre unul dintre cele mai misterioase fenomene ale universului.
Un alt punct de atractie major va fi „Monstrul telescoapelor,” un telescop urias cu oglinda de 400 mm, care va permite o explorare detaliata a cerului. Cu ajutorul acestui echipament impresionant, participantii vor putea observa craterele Lunii, planeta Jupiter si roiurile globulare intr-o claritate extraordinara.
Pe langa observatiile astronomice, renumitul astronom si vanator de eclipse Catalin Beldea va sustine prezentari interactive, oferind perspective unice asupra formarii Soarelui si a planetelor Sistemului Solar. Publicul va avea ocazia sa descopere detalii exclusive despre expeditia sa pentru observarea eclipsei totale de Soare din America, din aprilie 2024, si sa exploreze cele mai captivante fenomene astronomice prin intermediul intrebarilor adresate direct expertului.
Pentru cei mai tineri exploratori, Profesorul Trasnit va transforma stiinta intr-o joaca plina de invataminte, implicand copiii in experimente interactive ce acopera chimia, fizica si astronomia. Aceasta va fi o oportunitate unica pentru cei mici de a explora lumea stiintei intr-un mod distractiv si educativ.
AstroShow 2024 isi propune sa provoace mintile curioase, organizand sesiuni interactive unde cele mai bune intrebari vor fi recompensate cu premii speciale. Fiecare participant va fi incurajat sa-si testeze cunostintele si sa descopere cat mai multe despre universul care ne inconjoara, transformand evenimentul intr-o experienta memorabila pentru toti cei prezenti.
Vocatia Mea – Ghidul Tau in Descoperirea Drumului Profesional
Pe 28 septembrie, in intervalul 10:00 – 15:30, ParkLake isi deschide portile pentru evenimentul "Vocatia Mea", un eveniment dedicat orientarii in cariera si dezvoltarii personale. Evenimentul isi propune sa ofere tinerilor oportunitatea de a explora diverse optiuni profesionale si de a primi indrumare de la profesionisti de top din multiple industrii, inclusiv educatie, sanatate, antreprenoriat, aviatie, arhitectura si psihologie.
Participantii vor putea interactiona cu speakeri de renume, precum Paula Tanuvia, Alina Donici si Devi Irene Chirita, care vor impartasi din experientele lor si vor oferi sfaturi pentru construirea unei cariere de succes. De asemenea, vor fi organizate workshop-uri interactive si sesiuni de intrebari si raspunsuri care vor aborda subiecte esentiale pentru dezvoltarea profesionala.

Alte articole
afisport.ro
cauciucuridirect.ro
flip.ro